Gnesta

Vi tror att vi bor vid Sveriges vackraste tågstation. Eller rättare sagt att utsikten från stationen måste vara den finaste man kan ha. Och med den tanken möts vi pendlare nere på perrongen varje morgon.
 
Vår station ligger precis vid sjön, vid Frösjön. Och här följer vi hur årstidernas skiftningar och väder och vind förändrar utsikten. Vi ser när isen börjar lägga sig, när isen täcks av snö och när den är så tjock att man plogar ett promenad och skidstråk runt hela sjön. Vi ser hur de boende i villaområdet plötsligt genar över sjön mitt i mörkret för att isen bär och senare kan vi följa hur isen mörknar och vi funderar över om den kommer att gå upp före eller efter makens födelsedag. Sen kommer lyckan när vi inser att våren är kommen och att fåglarna åter syns guppa på det öppna vattnet. Och vi som varit med ett tag har upplevt bävern komma simmande och sett fiskarna hoppa. På våren läggs båtarna i och en ny tid kommer. Det är då den ensamma kajakpaddlaren kan synas i ottan på väg till sitt arbete på andra sidan sjön. Och dimman, vi får inte glömma dimman som ibland gör att vi inte ens ser kyrkan på andra sidan. Och de där få gångerna när det blåser så det går vita gäss på sjön och de andra dagarna då sjön är kav lugn.
 
Ja så här håller det på. Vi lever med skiftningarna i och runt sjön och vi njuter av soluppgångar och solnedgångar och allt där emellan.
 
För vi är övertygade om att vi är lyckligt lottade som får vänta på tåget vid sjökanten och att vi har den bästa starten på dagen man kan ha - att få njuta av det vackra vi har runt omkring oss.
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Åsa Nilsson:

skriven

Jag har tagit ett kort över sjön en gång i veckan rätt länge, vid samma tid. Rätt häftiga kontraster.

Svar: Intressant Åsa - dom bilderna får du visa vid tillfälle
Chris och Jonas

2 Jonas Birmé:

skriven

Ser verkligen vackert och idylliskt ut!

Svar: Du och A får komma hit och besöka oss när det blir lite varmare
Chris och Jonas

3 Anna-Klara:

skriven

Fantastiskt vackert. Det är så underbart när man kan se skiftningarna.

Svar: Det är så vackert!
Chris och Jonas

4 Linda aka Javamorsan:

skriven

Men alltså hur mysigt som helst och jag blir avundsjuk!

Svar: jag vet..... det är fint :-)
Chris och Jonas

5 Gubben:

skriven

Härlig bild! Det är många år sedan jag var i Gnesta och det jag minns är att det var väldigt vackert.

Svar: Det är fantastiskt vackert.....
Chris och Jonas

6 AnnaKK:

skriven

Ja, så där skulle jag nog också kunna tänka mej att bo - i nåt av husen nära vattnet! :-)

Faktiskt så bor jag nära vatten som jag gör, fast inte vid en sjö precis. Vi har en liten å som rinner i vår tomtgräns, 10-15 meter från huset. Inte strand direkt, men gräsmatta fram till vattnet iallafall. Och sen några månader tillbaka har vi fått ganska nära till en tågstation också - cykelavstånd, kan man nog kalla det! Fyra kilometer. :-) Fast ännu närmare (mindre än 100 meter) har vi till själva järnvägen (södra stambanan), och det är så klart mer störande än trevligt... <:-)

Svar: Man kan välja att se saker på olika sätt.... :-) HÄrligt
Chris och Jonas

Kommentera här: