Husdjur

Hon hette Stina och hon var väldigt lik katten på bilden men ändå inte. För Stina var sköldpaddsfärgad vilket innebar att hon i sitt ansikte även hade röd färg. Och trots att det är närmare åtta år sedan så ser jag fortfarande hennes nätta lilla ansikte framför mig.
 
Stina var en innekatt och hon var den snällaste man kan tänka sig. Men samtidigt en dam med integritet. Det var hon som bestämde. Och de enda gångerna hon visade klorna inomhus var när vi lekte den roliga katt och råttaleken då hon hoppade upp och rev på tapeterna vid dörrposterna. Men vi hittade en fiffig lösning i att sätta plexiglas där som skyddade när vi väl tapetserat om.
 
För områdets andra katter var hon däremot rena rama skräcken. Denna späda varelse skrämde bort det mesta när hon smet ut. Förmodligen satt hon inne om dagarna och såg grannarnas katter passera på hennes gräsmatta. Och när hon väl smet ut fick de veta vem det var som bestämde. Storleken spelade ingen roll här heller. Hon jagade bort alla katter som fanns i hennes närhet. Inte ens de där två som bodde på hörnet klarade sig fastän de samarbetade och attackerade från två håll. De sprang ylandes iväg efter Stinas attack.
 
Inomhus var hon som sagt världen snällaste och när marsvinet levde var de bästa vänner. Hon låg intill buren och lät marsvinet bita av morrhåren på hennes vänstra sida. När marsvinet höll på att dö låg Stina i mitt knä och slickade på marsvinet. Vi satt där tillsammans och vakade.
 
Det är åtta år sedan Stina blev så sjuk att vi fick åka till veterinären. Och det var där och då vi bestämde att inga fler husdjur skulle komma innanför våra väggar. Avskedet till Stina gjorde alldeles för ont.
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Inger Maryissa:

skriven

Oj, vilken söt kisse !
och så mysigt det du berättar om henne.
hon verkar ganska lik min kisse Grållis i sättet.
Grållis var också den snällaste och goaste kisse man kunde tänka sig,
men också bestämd och ingen annan kisse fick komma in på hennes revir
och oj, så fint det du berättar om att er kisse Stina låg i ditt knä och slickade på marsvinet när det höll på att dö.
så speciellt !

Kommentera här: